Poslanstvo Rotarija je "vzpodbujati in krepiti ideale nudenja pomoči kot temelja dragocenih podvigov".
 
O NAS ČLANI DOBRODELNOST DOGODKI PREDAVANJA GALERIJA
 
 
 
Dobrodelni dogodki
Dobrodelni programi
Štipendisti

ZADNJI DOGODEK

04. December 2020
Miklavževanje rejniških otrok 2020

» Vsi pretekli dogodki...

04. December 2018

Miklavževanje rejniških otrok 2018

Prihod Miklavža


V torek, 4. 12. 2018 smo v Kulturnem domu Janka Kersnika v Lukovici preživeli čaroben Miklavžev večer. Že tradicionalno, otroci iz rejniških družin  skupaj z otroci članov Rotary cluba Domžale, čakajo  sv. Miklavža.


Pred njegovim prihodom so nam učenci iz dramske skupine OŠ Krašnja, pod mentorstvom gospe Vere Beguš zaigrali Pekarno Mišmaš, v kateri smo spoznali, da so v vasi zaradi zavistne in jezične Jedert izgubili dobrega peka Mišmaša, ki jim je v družbi mišk pekel odlično pecivo in kruh. Nikoli več ga niso videli in nikoli več niso jedli tako dobrega kruha, kakor je bil njegov.

Ob koncu igrice so otroci skupaj z miškami priklicali sv. Miklavža. Prišel je v veličastno lepi opremi, povabil otroke, da so mu zapeli ali povedali kakšno pesmico, ga lahko pobožali in se z njim slikali. Skupno 119 otrok je s pomočjo Rotary cluba Domžale lepo obdaril. Vmes so rožljali še parkeljni, ki pa niso imeli posebnega dela, ker so bili v dvorani  pridni otroci.

Skupaj nam je bilo lepo.  Hvala Rotary clubu Domžale in še posebej gospe Martini Oražem, ki je bila glavna Miklavževa pomočnica.

<< Nazaj na dogodke