Poslanstvo Rotarija je "vzpodbujati in krepiti ideale nudenja pomoči kot temelja dragocenih podvigov".
 
O NAS ČLANI DOBRODELNOST DOGODKI PREDAVANJA GALERIJA
 
 
 
Dobrodelni dogodki
Dobrodelni programi
Štipendisti

ZADNJI DOGODEK

04. December 2020
Miklavževanje rejniških otrok 2020

» Vsi pretekli dogodki...

24. September 2010

Donacija in razstava v Sarajevu

Donacija domu za otroke brez staršev in slikarksa razstava Vinka Železnikarja v Sarajevu.

Člani Rotary kluba Domžale smo v času od 24. do 26. septembra  2010 obiskali Sarajevo  z namenom, da svečano predamo donacijo KJU »Dom za djecu bez roditeljskog staranja, Sarajevo«, v znesku EUR 3.500,00. Donacija je namenjena nakupu enega televizorja, nakupu opreme logopedskega kabineta in nakupu opreme otrok za šolo (torbe, obleke, obutev, itn.). Pomoč otrokom brez staršev v Domu v Sarajevu sodi med osnovni humanitarni program Rotary kluba Domžale, ki že od vsega začetka, to je od ustanovitve leta 1998, aktivno skrbi za pomoč rejencem in rejniškim družinam na področju Domžal, kjer ima rejništvo že dolgoletno tradicijo. Obisk Sarajeva smo izkoristili tudi za obisk in poglobitev sodelovanja z dvema Rotary kluboma v Sarajevu in sicer Rotary klubom Sarajevo in Rotary klubom Sarajevo International – Delta.

Donacijo je predal predstavniku »KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja, Sarajevo«,  direktorju g. Amirju Zeliću, predsednik Rotary kluba Domžale, g. Jure Miljevič. Svečano predajo donacije smo združili s slikarsko razstavo akademskega slikarja Vinka Železnikarja, člana Rotary kluba Domžale, ki pomeni nadaljevanje uspešnega sodelovanja z Bosno in Hercegovino, ki se je začelo oktobra 2008, ko je v Galeriji Domžalah razstavljal akademski slikar – grafik Admir Mujkić iz Sarajeva. Prireditev je potekala v Galeriji B. Smoje v Sarajevu. Prireditev je vodil in povezoval njen lastnik, akademski kipar g. Admir Halilović.

Razstavo je odprl častni pokrovitelj razstave, njegova ekscelenca, veleposlanik Republike Slovenije v Bosni in Hercegovini gospod Andrej Grasselli. Za prijetno vzdušje sta poskrbela glasbenika, člana Sinfonični orkester jugovzhodne Evrope iz Sarajeva – duo violine in violončela, g. Boris Lončar in ga. Belma Alić. Svečanega dogodka se je udeležilo preko 150 obiskovalcev, večina njih iz Sarajeva, ki so se še dolgo po otvoritvi razstave prepustili zanimivim pogovorom.

Za uspešno izvedbo tega humanitarnega dogodka se moramo zahvaliti tako posameznikom kot organizacijam, ki so nam priskočili na pomoč: osebje Veleposlaništva Republike Slovenije (predvsem g. Boštjan Širnik in g. Gregor Presker), Kulturni dom Franca Bernika Domžale, Poslovni sistem Mercator, d.d. Ljubljana in Mercator BH d.o.o., Sarajevo, Sinfonični orkester jugovzhodne Evrope iz Sarajeva, PIT d.o.o., Trzin, ter naši rotarijski prijatelji iz RC Sarajevo. Za organizacijo in izvedbo prireditve je poskrbel g. Boris Mrak, član Rotary kluba Domžale (vodja projekta).

 

PROGRAM:

  • Kratek nagovor vodje galerije B. Smoje – g. Admir Halilovič
  • Predstavitev akademskega slikarja Vinka Železnikarja in njegovega dela – g. Milan Pirker
  • Svečana predaja donacije – predsednik RC Domžale g. Jure Miljevič, direktor Doma za otroke brez staršev g. Amir Zelić in predsednik RC Sarajevo g. Haso Hubijar
  • Svečana otvoritev razstave – veleposlanik Republike Slovenije v Bosni in Hercegovini gospod Andrej Grasselli

<< Nazaj na dogodke