Poslanstvo Rotarija je "vzpodbujati in krepiti ideale nudenja pomoči kot temelja dragocenih podvigov".
 
O NAS ČLANI DOBRODELNOST DOGODKI PREDAVANJA GALERIJA
 
 
 
Dobrodelni dogodki
Dobrodelni programi
Štipendisti

ZADNJI DOGODEK

04. December 2020
Miklavževanje rejniških otrok 2020

» Vsi pretekli dogodki...

28. September 2013

Donacija vozila za invalideMedobčinsko društvo invalidov združuje invalide iz občin Domžale, Mengeš, Moravče, Lukovica in Trzin. Med njimi je približno 1.300 delovnih invalidov. Poleg zdravstvenih težav, nizkih pokojnin oz. invalidnin je prav nemobilnost in s tem povezana osamljenost njihova največja težava.

Na društvu si prizadevajo, da bi svojim članom kar najbolj olajšali življenjske stiske, jim pomagali na različne načine, pa tudi, da bi jih kar najbolj vključili v družabno življenje in povezali z drugimi invalidi in prijatelji, ki jim zdaj niso tako dosegljivi. Prav zato so si že vrsto let močno želeli, da bi dobili prevozno sredstvo, s katerim bi lahko invalide prevažali na srečanja, zdravljenja in podobno.

Njihovi želji so prisluhnili člani Rotary kluba Domžale, ki so si ob 15-letnici svoje organizacije zadali nalogo, da bodo željo invalidov izpolnili in jim zagotovili nakup potrebnega vozila. Zbiranje denarja za vozilo je bila doslej največja tovrstna akcija kluba. Ob pomoči številnih donatorjev, vodstva Rotary klubov Slovenije in občin, na območju katerih deluje Medobčinsko društvo invalidov,  jim je uspelo zbrati potrebnih 22.257 evrov za nakup specializiranega kombija za prevoz invalidov. Ob tem jih je kar s 10.000 ameriškimi dolarji podprl tudi Rotary klub San Jose iz Kalifornije v ZDA, za kar je preko svojih srečanj v Kaliforniji zaslužna Ana Lukner, ustanoviteljica sklada Anina zvezdica.

Domžalski invalidi so ključe novega kombija prejeli v soboto 28.9.201 na tradicionalnem, že 38. prazniku invalidov iz občin z območja nekdanje občine Domžale. Ključe vozila je predsednici MDI vidi Perne izročil Joshua Burroughs, predstavnik Rotay kluba San Jose, ob prisotnosti  in nagovorih Janka Gedriha, predsednika Rotary kluba Domžale, Edija Stropnika, guvernerja Rotary distrikta 1912 Slovenija in Ane Lukner, ustanoviteljice sklada Anina zvezdica.

Na srečanju v dvorani Komunalnega centra Domžale se je zbralo več kot 700 invalidov s spremljevalci in prijatelji ter gosti. V kulturnem programu, ki sta ga povezovala Ana Zupan in Nejc Lisjak,  so nastopili domžalska godba, pevki Tanja Žagar in Brigita Vrhovnik Dorič ter citrarka Tanja Zajc. Predsednica Medobčinskega društva invalidov Vida Perne, ki se je ganjena zahvalila predstavnikom donatorjev in še zlasti rotarijcem, je v svojem govoru tudi opozorila, kako pomembno je, da ne pozabimo invalidov in jim tudi z drobnimi pozornostmi in druženji olajšamo njihovo vsakdanjost. Še zlasti v sedanjih težkih gospodarskih razmerah pa bo novi kombi res dobrodošel pripomoček za vse invalide, ki si drugačnih prevozov ne morejo privoščiti.


<< Nazaj na dogodke