Poslanstvo Rotarija je "vzpodbujati in krepiti ideale nudenja pomoči kot temelja dragocenih podvigov".
 
O NAS ČLANI DOBRODELNOST DOGODKI PREDAVANJA GALERIJA
 
 
 
Rotary gre v vesolje
Prihajajoči dogodki
Pretekli dogodki

ZADNJI DOGODEK

04. December 2020
Miklavževanje rejniških otrok 2020

» Vsi pretekli dogodki...

16. Maj 2013

Okrogla miza Domžalsko gospodarstvo nekoč, danes, jutri

V Rotary klubu Domžale smo se odločili, da svoje projekte na socialnem področju zastavimo še nekoliko drugače od ustaljenih načinov. V klubu imamo 15 letno tradicijo predavanj in gostov, ki smo jo nadgradili z okroglo mizo na temo Domžalsko gospodarstvo nekoč, danes, jutri. Naš cilj je vzpodbuditi aktivnosti za 1% povečanje števila delovnih mest na področju občin Domžale, Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin.

Okroglo mizo smo izvedli 16.maja 2013 ob 20.uri v prostorih Obrtno podjetniške zbornice na Viru. Vodila jo je Vida Petrovčič, gosti so bili prof.dr. Miroslav Stiplovšek, Uroš Slavinec - predsednik uprave Helios d.d. Domžale, Franci Pliberšek - asistent guvernerja slovenskega distrikta 1912 in podjetnik, lastnik ter direktor MIK Celje d.o.o. ter prof dr. Bogomir Kovač.

Okrogle mize se je udeležilo 70 poslušalcev, pretežno predstavnikov gospodarstva iz omenjenih občin. Prisotni so bili tudi župani Domžal, Mengša in Trzina.

Po opisu zgodovine razvoja industrije v zadnjih 100 letih smo obravnavali makroekonomsko dejavnike, možne izzive za hitrejši gospodarski razvoj področja, kot tudi ovire, ki pri tem obstojajo.

V razpravi so bili aktivni tako župani, kot predstavniki gospodarstva.

Na osnovi spoznanj, pobud in mišljenj, posredovanih na okrogli mizi,  želimo z aktivnosti za dosega cilja 1% povečanja števila delovnih mest nadaljevati.<< Nazaj na dogodke