Poslanstvo Rotarija je "vzpodbujati in krepiti ideale nudenja pomoči kot temelja dragocenih podvigov".
 
O NAS ČLANI DOBRODELNOST DOGODKI PREDAVANJA GALERIJA
 
 
 
Rotary gre v vesolje
Prihajajoči dogodki
Pretekli dogodki

ZADNJI DOGODEK

04. December 2020
Miklavževanje rejniških otrok 2020

» Vsi pretekli dogodki...

14. Maj 2015

Interact kluba Ljubljana Vič, delovanje in čarter


Rotary klub Domžale je v drugi polovici leta 2014 začel z aktivnostmi ustanavljanja Interact kluba na gimanziji Vič v Ljubljani. Z dijaki gimanzije smo že nekaj let povezani preko našega člana Roka Capudra, ki je profesor fizike na gimnaziji. V nekaj tednih smo dijakom predstavili rotarijsko idejo in pridobili okoli 15 zainteresiranih dijakov. Kot mentor je bil imenovan Janko Velkavrh, član Rotary kluba Domžale. Konec leta je klub že deloval in se začel udeleževati rotarijskih prireditev Interact, Rotaract in Rotary klubov. Za predsednika je bil imenovan Jure Miklavčič, za tajnika Miha Jakopič in za zakladnika Gal Savšek.

Dne 5. marca 2015 je Interact klub Ljubljana Vič prejel certifikat o sprejemu v oraganizacijo Rotary International.

Prvi večji humanitarni projekt so mladi člani izvedli 9. aprila 2015 v Domu za ostarele na Bokalcah v Ljubljani. Oskrbovancem doma so priredili glasbeni zabavni program in tombolo.

V Grazu se je nekaj članov udeležilo srečanja s predsednikom Rotary International, Garyjem Huangom.

Svečanost čarterja Interact kluba Ljubljana Vič je bila 14. maja 2015 na Gimanziji Vič. Guverner Anton Končnik je novemu klubu svečano izročil certifikat o sprejemu v RI in članom podelil značke. V kulturnem programu sta sodelovala pop ansambel in umetniška skupina ŠILA. Med udeleženci so bili predstavniki slovenskega rotarijaskega vodstva, starši članov, člani botrskega Rotary kluba Domžale, predstavniki Rotaract klubov in Gimnazije Vič.<< Nazaj na dogodke