Nekategorizirano

V letošnjem prazničnem decembru je Sv. Miklavž med prvimi, to je v  četrtek, 2. 12. 2021 ob 17. uri obiskal   vse otroke iz družin, ki izvajajo rejniško dejavnost. Tako kot lansko leto preko aplikacije zoom, ker je v teh časih to bolj varno za vse. Prišel je v spremstvu angelov in snežink. Z nami so bile družine iz Rotary cluba Domžale, s katerimi že vse od leta 1997 skupaj pričakamo tega dobrega moža.

Otroke je spodbudil k razmišljanju o pomoči drug drugemu, prijateljstvu, naravi in skrbi zanjo, jih spraševal, ali pazijo na ločevanje odpadkov, varčujejo z vodo, hodijo peš in v zlato knjigo zapisal vse, kar dobrega storijo za naravo in vsa živa bitja. Vsem 110-tim otrokom je prinesel lepa darila,  vsaki družini pa steklenico za vodo, ki nadomešča plastenke in prispeva k varovanju narave.

Otroci so sodelovali s pesmicami in mu obljubili, da bodo tekom leta še bolj skrbni v odnosu do narave, soljudi in sodelovali v Miklavževem natečaju za naj risbico na temo Prijatelji narave. Ta bo potekal do konca decembra 2021, organizirana bo likovna razstava, deset najboljših pa nagrajenih s posebnim izletom.

Za ta lep, čarobni večer  hvala vsem Miklavževim pomočnicam in pomočnikom v Rotary clubu Domžale, še posebej Martini Oražem, ki mu je bila v največjo oporo.

Marta Tomec

Dodaj odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment